25 oktober 2023
17:00

Huddinge IF P15:UTV Svart

Referat: Huddinge IF P15:UTV Gul - Huddinge IF P15:UTV Svart

Årets kanske mest efterlängtade match mot våra klubbkamrater i det gula laget blev äntligen av. Det gula laget har spelat i div 2 i år. De hade inledningsvis en tuff säsong men avslutade starkt med tre raka segrar och slutade på en sjunde plats. Innan matchen förväntade vi oss att de skulle ha mycket bollinnehav och att vi skulle få ligga på kontring. Vi inleder matchen respektlöst och bollinnehavet är relativt delat. Det gula laget använder kanterna en hel del och försöker med sina ytterbackar skapa 2 mot 1 situationer. De börjar gärna om spelet från backarna medan vi föredrar att spela ett rakare spel med huvudfokus på att direkt ta sig framåt i riktning mot motståndarens mål. Under den första halvleken lyckas vi två gånger om att ta oss fram på högerkanten genom vindsnabbe Mert I.C. som först i den 13:e minuten spelar in bollen till Farouk El. M. som distinkt gör 1-0 och sedan i den 22:a matchminuten spelar han fram till Albin K. som prickskjuter in 2-0 otagbart för målvakten. Det gula laget lyckas i den första halvleken ett par gånger komma igenom på kanterna men vår defensiv ser till att det aldrig blir riktigt farligt. Vi går in i halvtidsvilan med en rättvis 2-0 ledning som just då kändes väldigt stabil. Andra halvleken inleds som förväntat med löpvilliga taggade motståndare. De vill verkligen komma in i matchen igen. I den 48:e matchminuten får de ett slumpmål till 2-1 reducering när en av våra backar får bollen på sig så att det blir självmål. Detta mål gör så att våra motståndare börjar känna vittring och kämpar ännu hårdare. Ett inlägg på en snabbt utnyttjad frispark till en väldigt lång och dessutom helt omarkerad anfallare i den 53:e minuten gör att kvitteringen är ett faktum. Efter denna tunga inledning av den andra halvleken jobbar vi hårt för att ta tillbaka momentum.
Matchen står och väger ett tag men under matchens sista 10 minuter är det vi som dominerar och går för segern. Vi skapar många farliga chanser men lite skärpa saknas i avsluten. Det gula laget får en chans att kontra i matchens slutskede men en påpassliga försvarare lyckas i sista stund avstyra det hela. Matchen slutar oavgjort men det kändes som om det kunde ha blivit mer.